The Peanut Butter Falcon

Komedie / Drama 1 t. 37 min. 9 år
Peanut Butter Falcon
The Peanut Butter Falcon
En hjertevarm film om et usannsynlig vennskap. En moderne fortolkning av historien om Huckleberry Finn med Shia LeBeouf og Dakota Johnson i hovedrollene.

«Så søt! Filmer som denne, lages ikke lenger. Ja bortsett fra denne da.» - VG, terningkast 5

«Treffer hjerterota med full kraft og sprer varme og glede når man trenger det som mest.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

«Ta med deg de du er glad i på kino. Venner, kjærester, foreldre, søsken – hele slekta! The Peanut Butter Falcon varmer og skaper godhet i hvert eneste hjerte.» - Kinomagasinet, terningkast 5

«En feelgood-fabel av de sjeldne!» - Cinema, terningkast 5

«En nydelig film om håp, drømmer og vennskap. Samtidig sier den noe viktig om hvordan vi tar vare på de svakeste blant oss.» - Stavanger Aftenblad, terningkast 5

«Dette er den filmatiske lykkepillen du trenger nå.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

Komediedramaet "Peanut Butter Falcon" er historien om 22-årige Zak, som har downs syndrom, men som samtidig drømmer om å bli en profesjonell wrestler. Og er villig til å følge drømmen uansett odds.

Da ingen har tro på ham velger Zak å rømme hjemmefra for å forfølge drømmen sin. Ved en tilfeldighet treffer han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell, bitter og sint fyr på flukt fra politiet. Tyler blir Zaks usannsynlige trener og allierte – og den eneste som ser Zak for mer enn handikappet sitt. Sammen prøver de å oppfylle Zaks drømmer.

"Peanut Butter Falcon" er en moderne fortolkning av historien om Huckleberry Finn, som rømte for å jakte drømmen som skuespiller. På rollelisten er store navn som Shia LeBeouf, Dakota Johnson og Bruce Dern.

En hjertevarm film om vennskap og tillit – og om ikke å undervurdere andres kapabilitet eller drømmer.

Premiere:
12.06.2020
Originaltittel:
The Peanut Butter Falcon
Regi:
Tyler Nilson
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Shia LeBeouf
Zack Gottsagen
Dakota Johnson
Bruce Dern
Sjanger:
Komedie / Drama
Spilletid:
1 t. 37 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Filmen inneholder kortvarige og lite nærgående voldsinnslag, samt enkelte scener med faretruende situasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.